neděle 27. ledna 2013

ZÁŽITEK V NOCI


Na každodenni   jizdu autobusem jsme již zvykli. Robátka jsou rádi úplně vzadu na pětce. To se o mě řici rozhodně nedá. Zablokovaná  páteř a prsa na zádech - je jen pro otrlé. Vpředu a uprostřed to je v pohodě.

To co jsme ale zažili minulý týden o vikendu ( v noci ) bylo maso i pro světoběžníka. Nastoupili jsme kolem 23h v centru a po pár kilometrech začalo normálně pršet a za chvilku slejvák neuvěřitelnej. Takovou průtrž jsem ještě nikdy nezažila. Byl to předposledni spoj. Po půlnoci o vikendu je to větši problém se dostat na okraj města s minimálním přestupem. Do autobusu se narvalo kolem 25 teenegerů a v tu chvili byl autobus nacpanej k prasnuti. Dostali jsme se do zácpy. Po silnicich se valilo 50cm vody a teklo to na schody autobusu. Když jsme projižděli kolem favely, kde to je kopcovité a sama zatáčka, bylo místy metr vody a přes autobus tekla voda ze skaly. To už děti brečeli a mě bylo hrozně. Báli jsme se. Nejenom vody, ale to už začali mladý řádit. Skandovat, řvát a zpivat. To všechno ještě šlo, byl to jenom hluk…….

Pak se rozhodli demolovat autobus. Mlátili pěsti  tak dlouho do střechy, až se jim povedlo ten vnitřek rozbit. Jim to nestačilo, tak rozkopali dveře, které už nešli zavřit. Seděli jsme naproti, do autobusu teklo a my jsme byli nohama ve vodě. Mezitim řev, který jsem nezažila. Najednou to ztichlo a bylo slyšet sklo. Vymlátili zrcadlo u dveři. Už nebylo co rozbit. Postupně začali vystupovat. Na každé další zastávce někdo. Bylo po všem, byl klid. Za celou dobu jim nikdo nic neřekl, nikdo se nesnažil nic dělat, nikdo nikam nevolal. Nedivim se, v tu chvili to jinak nešlo.

Nebyl to hezký zážitek, ale je po všem – nikomu se nic nestalo*** Ale proč se toto děje???  Nevim !!!

Tak a trošku fotek pro 2299 ale i ostatní zatím bez popisu  :-)


přípravy na karneval vrcholí a pár dalších 

pátek 18. ledna 2013

VANOCE S NORMOU

Jak jsem jiz psal Norma nas pozvala na Vanoce k nim, slavili to v baraku kterej chteji prodat a podle me ho budou prodavat asi tak pristich 5let, pac cena je dosti vysoka.

Sli jsme tam samozrejme jen proto ze si pro nas ve 23.15 prisla a tak jsme tu chvilku obetovali a aspon jsme o zazitek bohatsi :D. Rodina Normy z nejakych duvodu nebyla kompletni a B. synovec Normy samozrejme stravil  vanocni vecer ne v rodinnem kruhu, ale  klidu s kamosema na netu ve hracske slasti.

Darky si na Feliz Natal v Brazilii rozdavaji v noci z 24.12.na 25.12. uderem pulnoci se zacne rozbalovat. Na stole bylo pohosteni, kdo co donesl a Svetobeznice urcite vsechny ta jidla co tam byla popíse... Co nas do jiste miry vykolejilo byl,o ze jsme se ocitli v pulnocnim kruhu, kde odrikavali modlitbu asi 3minuty ve smyslu at jsme zdravy boze, at mame praci, penize a stastny a lehky zivot bez utrpeni atd...amen...rekl bych brazilska klasika vykoupeni odpustku.  No po modlibicce jsme pobyli par minut a sli jsme dom... to ze jsme si za hodinku se stejnyma lidma podali asi 10x ruku a placali po ramenou je taky tipicky brazilske, ale coz, poznat to jak se co tady deje a proniknout hloubeji do mistni kultury asi patri k zivotu zde.

Zde jsme poznal jaka je Norma mimo jine modelka, nechala se fotit u bazenu a na terase a pozice jak...
kazdopadne si omylem vzali fotak Svetobeznice a za chvilku jsme meli pres 50fotek pozujici Normy. V nasledujicich par dnech zalostne nalehala at ji fotky poslemem mailem, ze je musi rozeslat po pribuznych atd... tak me to rozesmalo.

Svetobeznice se tu aklimatizuje vyborne a komunikuje se sousedy, kteri ji davaji lekce portugalstiny... pokazde kdyz se vratim domu me povida zazitky ze dne co si skym povidala... to ja jsme si moc sousedu nevsimal a jen je pozdravil nic vic zadna druzba :-) ovsem u me je to typicke... nejsem spolecenskej :-).

Baliky ktere leti jsou tu do 8mi dnu zaim v pohode, ale seklo se nam nejak zasilatelstvi po lodi jede to uz 4mesice a ni :-(, budem se muset zacit zajimat kde jsou, takze prace na nekolik dni(hodin). Navic je sranda v prenesenem slova smyslu ze na nasem novem stroji uz nejde pismenko "C" tak nevim jestli tady nejsou nejaky skritkove a nedelaj si z nas prdel :-) pac po 28 dnech prestalo fungovat :-(.

No a dalsi post o de mne(svetobeznice neco napise uz brzo typuji) bude o vyjednavani s N. na dalsi rok najmu bude to vesele... a pro koho se jeste uvidi, treba se budem stehovat :-)...

PS: nedavno jsme jeli busem a v uvedenem miste si to ridic daval s jednou rukou, druhou se drzel tyce, aby se udrzel na sedace :-) jizda byla brzo rano a cas kterej jede 1:30(40) zkratil na 1:06...






sobota 12. ledna 2013

TAK JSEM TADY



Let z Evropy do této dálky je v pohodě. Měla jsem obavy  jak to ty malé svetobežníci budou snášet a zaslouží si velkou jedničku. Absolutně v pohodě. První šok jsem měla jakmile jsem po 9 měsících uviděla svého Světoběžníka.-30 kilo, koukala jsem na něj jak na zjevení a to tak dobré 2 hoďky. Na letišti velké přivítání a samozřejmě se droboť rozběhla k tatínkovi, objímali se a pusinkovali, že jsem měla na krajíčku. Když jsme přijeli “DOMŮ“, dýchl na mě jakýsi klid. Někdo by si řekl, že jsem se musela zbláznit- jít z jakéhosi luxusu do holobytu v džungli. Ale konečně jsme spolu a tomu se nic nevyrovná. Za tu dobu samoty si každý z nás obou sáhl několikrát na dno a my víme, že jsme team a že to tady prostě dáme…
Jsme tu druhý den, co teď??? Postele, ledničku, toaster a překapávač máme. Jedem nakoupit. Přivezli jsme si talíře, skleničky, příbory a nějaké jídlo.Je to super….
3den tady bych dala život za sítě do oken a dveří. Máme asi 80 štípanců a škrábání nebere konce.
4 den začínáme ztloukat latky a montovat sítě.
5 den jsou všude. Sehnali jsme metr sitě za 3,50brl + nejaký latky 3x drazší než v Čr, ale ty mrchy už nás nepoštípou.
Čas tu plyne tak nějak pomaleji a mě se to líbí. Přijela jsem vystresovaná a strašně unavená a ten klid mě tu nabíjí. Prcci si to užívaj jsou přizpusobivý, mají u sebe mámu a tátu- to je ok.
Po 10 dnech tady, řeším svůj veliký problém- mám sluneční alergii-KRUCI. V životě jsem neměla alergii na nic a ted tohle. Je tu většinou sluníčko a přes 30 stupnu, to je na pytel. Kdo to nezažil, vůbec si nedokáže představit jak to strašlivě svědí. Mažu se octem, no nic moc. Místní mi poradili jakýsi pudr, tak je to lepší, ale nemůžu vycházet-vypadám jak smrtka. Trochu psycho. Mám další krém, pomáhá a už můžu mezi lidi. Poštou mi sem dorazí nějaké antialergikum, tak to snad zabere nebo si tělo zvykne. Přeci se kvůli tomu nepřestěhujeme do Norska.
P.S. Pro anonymního-zemětřesení dosáhlo 9,9 stupňů Richterovy škály. Takové vlny musely být vidět i slyšet velmi, velmi daleko. Pro 2299 – fotky budou***